Miting pentru spaţiile verzi

Cei cărora iarba încă le mai place, gura n-are să le mai tacă la mitingul pentru protejarea spaţiilor urbane verzi care are loc marţi, 9 noiembrie a.c., între orele 9:30-10:30, în faţa Parlamentului.

ONG-urile de mediu cheamă societatea civilă la miting împotriva propunerii de respingere a O.U.G. 114/2007.

Ordonanţa prevede obligaţia autorităţilor publice de a nu schimba destinaţia terenurilor amenajate ca spaţii verzi sau de a le reduce în documentaţiile de urbanism. Respingerea ordonanţei este  propusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi va fi dezbătută în plen marţi, de la ora 11:00.

În prezent, unui locuitor al capitalei îi revin cca. 6 metri pătraţi de spaţiu verde. Conform O.U.G. 114/2007,  administraţiile publice locale au obligaţia de a asigura o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 mp/locuitor din terenul intravilan, până la data de 31 decembrie 2010.

  1. Trist ce se intampla cu spatiile verzi in Bucurestiul asta trist si grotesc, dar ce sa faca cetateanul de rand? Atata timp cat mp de spatiu verde nu o sa aduca profit, suprafata de natura din Bucuresti o sa se diminueze. Cine ia in seama un miting? In nici un caz oamenii care sunt responsabili cu luarea deciziilor.

  2. salut! un miting se organizeaza si azi, 8 nov, intre orele 14:30 si 15:30 in fata parlamentului, intrucit modificarile propuse pt oug 114/2007 se vor discuta azi in parlament. de ce nu ne unim fortele sa organizam un singur miting? in fata acestei amenintari grave inca se mai discuta imagini de prim-organizator? nu inteleg, este vorba de o confuzie sau e altceva? as fi recunoascatoare cui m-ar lamuri care e situatia. nu putem spera pur si simplu ca situatia se amelioreaza de la sine daca nu aratam ca NE PASA! si asta o putem face numai IMPREUNA!

  3. @ nicoleta – Mitingul de luni, 8 noiembrie, a fost anuntat dupa postarea acestui articol pe blog, in urma schimbarilor de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Ne-am alaturat si noi celorlalti reprezentanti ai ONG-urilor, adunandu-ne in jur de 200 de oameni. Iar rezultatul a fost unul surprinzator: modificarilor OUG 114/2007 au fost retrimise in comisie pentru a fi rediscutate.

Leave a Reply