„Voluntar de profesie”, a treia ediţie

Invitatul celei de-a treia ediţie a emisiunii „Voluntar de profesie” a fost Şerban Huidu, prezentatorul emisiunii „Cronica Cârcotaşilor” de la Prima TV, împreună cu care am fost pentru o zi voluntari ai Fundaţiei Sfantul Stelian, organizaţie care desfăşoară activităţi de ajutorare a persoanelor în vârstă şi a celor cu posibilităţi materiale foarte reduse.

Ne-am început ziua la Cantina socială din Sectorul 5 unde le-am servit prânzul copiilor proveniţi din familii defavorizate, am fost apoi la cumpărături şi am pregătit mai multe pachete cu alimente pe care le-am dus câtorva vârstnici din acest sector. Am aflat în felul acesta povestea Niculinei Voicu, o femeie de 75 de ani care nu are venituri, locuieşte în spălătoria unui bloc, într-un spaţiu de nici 6 metri pătraţi, şi pe care vecinii vor s-o evacueze pentru a folosi fosta spălătorie ca spaţiu de depozitare.

(după emisiune, am luat legătura cu avocatul Andrei Sorescu de la Sorescu & Mateescu, care s-a oferit să o ajute pro bono pe doamna Voicu să obţină pensia pe care statul român i-o datorează).

Foto: Vlad Bâscă

“Voluntar de profesie” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Fundaţiei Vodafone. Prin programul “Voluntar de profesie”, Fundaţia Vodafone sprijină 12 tineri români pentru ca ei să se poată dedica unei cauze sociale în care cred.

O listă cu organizaţii unde poţi face voluntariat găseşti aici.

  1. mi se rupe sufletul cand ma uit…este tragic ce se intampla..prea multa saracie si prea multa durere in tara asta..
    impreuna cu colegii mei v-om face si anul acesta o campanie umanitara pentru ajutorarea oamenilor mai putin norocosi din judetul hunedoara. sper sa reusim sa ajutam cat mai multi oameni.
    dragos, sa iti dea Dumnezeu sanatate si mult bine, pentru tot ceea ce faci! Multumesc ca existi!

Leave a Reply