SOS Satele Copiilor

Pentru a zecea ediţie “Voluntar de profesie”, care se difuzează sâmbătă noapte la 12.30 sau duminică la 12.30 ziua pe Prima TV, am invitat-o pe Amalia Năstase să facă voluntariat la SOS Satele Copiilor la Cisnădie.

Amalia le-a adus cadouri copiilor dintr-un din cele doisprezece case familiale, a luat masa cu ei şi apoi le-a dat o mână de ajutor la spălatul vaselor. S-a jucat apoi cu Ilie, băieţelul a cărui poveste cutremurătoare o puteţi urmări în emisiune, şi l-a ajutat să-şi facă temele pentru şcoală.

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie nonguvernamentală, membră a SOS Kindedorf International, care protejează copiii aflaţi în dificultate. Primele două Sate SOS şi-au deschis porţile în 1993, la Bucureşti şi la Cisnădie.

În cadrul acestei ediţii, l-am cunoscut şi pe George Cristian Cune, voluntar de profesie al Fundaţiei Vodafone. El face voluntariat de peste 10 ani, îşi doreşte să sprijine ONG-urile din domeniul social şi lucrează la Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi la Cisnădie

Foto: Vlad Bâscă

 
“Voluntar de profesie” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Fundaţiei Vodafone. Prin programul “Voluntar de profesie”, Fundaţia Vodafone sprijină 12 tineri români pentru ca ei să se poată dedica unei cauze sociale în care cred.

O listă cu organizaţii unde poţi face voluntariat găseşti aici.

  1. Probabil din cauza altor emisiuni de “rating”. Ne intereseaza mai mult mascareala de la bingo decat soarta copiilor nostri (de acestia orfani chiar suntem cu totii responsabili).

Leave a Reply