Robinson, mai pune mana pe-o carte!

Am fost taguit de Carmen sa spun ce carti as lua cu mine pe-o insula pustie. 5 titluri. De regula nu dau curs jocurilor de societate de pe blogosfera, dar o sa fac o exceptie de dragul versului din Cohen sub care Carmen si-a asezat blogul.

Mai trebuie spus si ca nu-mi plac topurile pentru ca ma prind intotdeauna dupa publicare ca am uitat ce era mai important. Asa ca luati lista de mai jos cu titlu provizoriu. Sunt primele titluri care mi-au trecut prin minte.

Draga Robinson, cand iti faci bagajul, nu uita sa iei cu tine:

Poeziile lui Esenin. Pentru “Eu n-am vazut, persano, Bosforul niciodata, sa nu ma-ntrebi de dansul, ca nu stiu sa-ti raspund”. Si pentru “Omul negru”. O sa te bantuie, dar o sa-ti treaca.

Caragiale, volumul 3 (Schite si articole) din Opere Complete. Sa-l citesti cand ti se face dor de casa!

Jurnalul de la Tescani al lui Andrei Plesu. Pentru moftul “Semeni cu Balzac!” “Ma simt honoré”… Sunt curios daca Vineri o sa priceapa poanta.

Razboiul sfarsitului lumii de Llosa. Stiu ca sunt multe personaje, care te vor traumatiza in singuratatea aia, dar n-o sa intelegi nimic despre canibali daca nu citesti cartea asta. De fapt, spun prostii, ia orice-ti pica in mana din Llosa, numai sa aiba peste 500 de pagini. O sa-ti tina de urat in noptile lungi de pe insula.

O zi mai lunga decat veacul de Cinghiz Aitmatov. Ai sa afli ce inseamna mankurt, adica chestia aia oribila pe care ai de gand sa i-o faci lui Vineri. Dar o sa-ti intre cartea asta pe sub piele mai ceva ca veninul unui scorpion. O sa poti s-o recitesti oricand, de la Est la Vest si de la Vest la Est. Si crede-ma, Robinson, o sa te indragostesti de cartea asta!

Destul. Sa mai zica si Ruxi, Tache si Eminescu.

  1. Buna, Haski!

    Despre ‘eroi’ si ‘viteji’, numai de bine. Da’ cu infatuarea cum stam? La fel? Si cand ne uitam in ‘oglinda’ ce vedem? Re-marcabilul ne-re-marcat din anu I: Haski. Am despre tine impresia unui cadou de craciun frumos invelit, cu fular la gat, dar…, desigur, pierdut pe drum. Spor la toate si succese

  2. My own way to apologize:

    Schoenberg: Verklärte Nacht
    Enescu: Octuor
    Wagner: Tristan and Isolde
    Brahms: Simphony 2, 3
    Beethoven: Simphony 7, p.2

    All the best
    Claudia

  3. Dragos Bucurenci

    hm… nu-mi aduc aminte de asta cu haski… soru-mea avea o prietena careia i se zicea asa. detaliaza te rog pe pashadia -at- yahoo.co.uk

  4. adevarul e ca llosa este un adevart leac impotriva plictisellii…eu as incerca si niste clasici rusi (acum depinde cat de cald e pe insula)

Leave a Reply