Respect, danceul!

Dan C. Mihailescu, omul care aduce cartea pe ProTV si, probabil, cel mai popular critic literar la ora actuala, si-a facut site la www.dancmihailescu.ro. Design-ul nu foarte adus la zi ma face sa cred ca nu e tocmai strain de bricolarea html-ului, asa ca sunt cu atat mai impresionat. Respect!

Care este, dupa Dan. C. Mihailescu, recordul sau de popularitate? “Este o tiganca, vinzatoare de zmeura in Busteni, care m-a intrebat ce caut eu acolo. Uimit, am intrebat-o la rindul meu de unde ma cunoaste. Mi-a raspuns candid: “Noi ne uitam la Tinar si nelinistit, dar dam drumu’ la teveu ca sa te vedem si pe mata”. Fireste, mi-am continuat interogatia: “Dar intelegi ceva din ce zic eu?” Mi-a raspuns: “Nu mereu.” Am continuat contrariat: “Si atunci, de ce va uitati?” Am auzit cea mai substantiala vorba buna din viata mea: “Ne uitam la matale, pentru ca se vede ca esti om cinstit”. Tin la aceasta vorba ca la un blazon. Am sute de articole elogioase scrise despre cartile mele, laude. Nici una nu echivaleaza cu aceasta vorba. Nu sint populist, doar excesiv de sentimental.”

I-am cunoscut pe tinerii de la Asociatia Oricum de abia 2 saptamani si sunt deja cel mai mare fan al lor. Tinerii de la Oricum au, fiecare, 21 de ani sau mai putin si cred ca cel mai bine i-a descris Andreea Pulpea, Directoarea Departamentului de Proiecte la British Council, care mi-a spus ca ar trebui sa-i cheme nu Oricum, ci Orice.

Sunt oamenii care au scos acum un an revista Oricum, o publicatie de cultura urbana care dadea clasa defunctului Nights si Clubbing Mag-ului (stiu eu ce spun:). In 2006 au realizat pentru British Council un studiu intitulat “O perspectiva asupra valorilor tinerilor romani” si au convins aceeasi organizatie sa puna pe picioare Youth Summit, un forum anual care sa dezbata agenda reala a tinerilor. Anul acesta, primul Youth Summit s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Presedintiei si Oricum a primit felicitarile lui Felix Tataru pentru organizarea evenimentului. Cand n-au ce face, oricumii ofera free hugs la Universitate. Mai multe pe www.oricum.ro.

Via Zoso, am dat peste un stand-up demential: Teo, “Cuvinte vulgare”. Am incercat sa urmaresc si alte stand-up-uri, dar nu sunt la fel de bune. Cand nu sunt ale lui Teo, sunt chiar jenante. Dar asta face toti banii.

Si tot de ras. Mitomaniile de pe Metropotam. Din pacate, sunt greu de gasit, daca nu stii de ele – trebuie sa le cauti pe la seriale. N-ar strica sa fie mai vizibile pe prima pagina. Autorul, Eugen Erhan, s-a consacrat deja cu PidJin. Mitomaniile sunt mai usurele, dar, de multe ori, mai suculente:

  1. dragos, si noua ne-a placut de tine 🙂 (zice si corina

    si da, stand-up-ul cu teo e tare, teo a fost in cosbuc, si o mare parte dintre cei de la oricum au fost in cosbuc.

    great times, apropo si de discutia de ieri, foarte multe lucruri le-am invatat in liceu (nu neaparat in timpul orelor). cosbuc era altfel, era alternativ 🙂

  2. Dragos Bucurenci

    pai replica andreei a venit chiar pe fond de corina 🙂 tocmai ma minunam ca si reprezentantul tinerilor romani la onu e membru oricum, la care andreea mi-a zis ca ea e de parere ca ar trebui sa va schimati titulatura in orice

    am auzit si eu ca la cosbuc lucrurile erau altfel. din pacate, dupa primii doi ani in info (de care nu-mi pare tare rau), m-am mutat in sava si asta mi-a pus capac. din lac in putz. bine c-am scapat.

  3. stand-up-ul e pur si simplu penibil. daca asta e umor mai bine nu mai radem. subiectul este slab, prost exploatat, se straduieste prea mult si oricum este vulgar si gratuit. imi pare rau ca l-am vazut.

  4. Salut!

    Ma bucur ca-ti plac benzile desenate.
    MitoMania a luat o pauza intre sezoane momentan, fredo&pidjin continua insa pe un nou site – pidjin.net.

    Cheers!
    eugen

Leave a Reply