Scriti, baieti, orice, numa scriti!

Comentariile pe acest blog vor fi moderate. Asta inseamna ca ele vor fi aprobate inainte de a fi facute publice. Nu-mi place ca trebuie sa-mi pierd timpul cu asta, dar cititorii acestui blog merita putin respect.

Comentariile refuzate pot fi citite la Cosul de gunoi.

Comentariile care contin limbaj obscen gratuit nu ajung nici macar la Cosul de gunoi. Sunt pur si simplu sterse.

Politica privind comentariile

Cica un proaspat angajat isi intreaba seful la noul lui loc de munca:
– Is there a dressing code?
Raspunsul rezuma politica acestui site privind comentariile:
– No, and there won’t be one as long as you behave as if there were one!

Pentru cei care nu stiu limba engleza, puteti intelege Politica privind comentariile foarte simplu. Aruncati o privire in cosul de gunoi si asigurati-va ca nu scrieti la fel. Sau, mai bine, uitati-va pe comentariile de pe acest blog (cele de dupa 19 martie 2007) si incercati sa ramaneti in spiritul lor. Nici o carte de bune maniere si nici un document de bune practici nu poate suplini bunul simt.

Pe scurt, when in Rome, do as the Romans do! (cand esti la Roma, fa ce fac Romanii!)

Iata cateva dintre lucrurile care nu au ce cauta aici pe blog:

  • agresivitatea gratuita
  • rasismul, xenofobia, homofobia
  • atacurile obsesiv-compulsive
  • betia de cuvinte
  • ofensa
  • calomnia
  • umorul gros

Nu mi-am propus sa fac un inventar exhaustiv al tipurilor de comentarii care nu-mi plac. Pe masura ce ele apar, am sa incerc, totusi, sa fac cat mai explicite criteriile care elimina un comentariu de la publicare. Lista ramane, asadar, deschisa.

  1. mi se pare corecta atitudinea ta.m-am saturat sa citesc pe bloguri comentarii cretine si lipsite de cea mai mica urma de bun simt.cheers!

  2. Din “respect” pentru cititori redai esenta regulamentului intr-o limba care nu este cea oficiala a blogului tau. Cu alte cuvinte stii engleza bine, nu stii, esti discriminat. Trecand peste asta, regulamentul in sine ramane invaluit in mister sub umbrela unor bancuri de “political correctness”. Poate ar trebui sa fie lucrurile mai explicite sa nu te poti ascunde in spatele eufemismelor cand trimiti oamenii la cosu’ de gunoi. De exemplu ce se intampla daca spui “Bucurenci e un idiot” cu sau fara argumente sau daca zici, “Bucurenci e un ignorant care nu are ce cauta in media”, la fel cu sau fara argumente.

  3. Dragos Bucurenci

    andrei, am remediat. exista acum o explicatie si in limba romana.

    nu am de ce sa ma justific cand trimit comentarii la cosul de gunoi. contez pe faptul ca legea nescrisa e agreata de toti cei care raman cititori ai acestui blog. cei care nu vor sa faca parte dintre cititorii pe care eu ii consider civilizati pot sa citeasca linistiti cosul de gunoi. cei care gasesc ca folosesc criterii prea restrictive pot sa nu comenteze sau sa nu mai citeasca.

    si ca sa-ti raspund la intrebare, as refuza “bucurenci e un idiot”, dar as lasa “bucurenci e un ignorant care nu are ce cauta in media”, chiar daca ar lipsi argumentele in ambele cazuri.

    Tonul face muzica!!

  4. bucurenciule draga, mai coplie, vei ramane fara cititori. oamenii intra pe blogul tau doar ca sa citeasca reactiile lui codrutz. chiar crezi ca e cineva caruia ii pasa de ce zici tu? presupunand ca zici ceva, ceea ce nu prea e cazul.
    Fane Scriitorul
    p.s. mai intra si florin groaza aici sa ne zica ce idee buna, domé lasa-ne ca ai un haichiu cat Otto Gustafsson, pestisorul meu norvegian. blesioes!

  5. Ce-ar fi sa-ti incepi cariera de jandarm de blog(al carei debut iminent l-am anticipat)extinzind restrictia si asupra altcuiva in afara de mine! Ce-ai zice sa iei comentariul admiratoarei tale, “hyacinth_girl” si sa-l arunci la cos? Sau crezi ca “gunoiul” prin care imi tavaleste numele nu e o “scato-dejectie”?!

  6. supercalifragilisticexpialidocious

    Asta imi aduce aminte de o anecdota(aproximativ..). La unul din cursurile sale, Poincaré este intrebat de un student daca prefera sa fie tutuit. Raspunsul matematicianului: “Si vous voulez!”

  7. Oamenii cu scaun la cap evita sa se plimbe prin parcurile pe unde misuna vagabonzii. La fel cu blogurile parazitate de bande de injuratori ca trio-ul codrut, andrei si fane. Nu ei sunt trimisi la pubela, ci elucubratiile lor bolnave. Nu inteleg de ce ii trimiti la un cos de gunoi public, le faci lor un serviciu nemeritat si un deserviciu publicului.
    E gradina ta , fa curat temeinic. Taie-le craca de tot.
    La evz sunt peste 7000 de citiri on line pe articolele tale lunea si doar vreo doua duzini de comentarii mitocane, din care jumatate ale celor trei anonimi. Ei sunt cei unu la mie care nu trebuie lasati sa umble pe strada. E de ajuns unu ca sa puta strada. Si ei stiu asta si se cred destepti. I-auzi, se citesc intre ei! Mie imi pare ca se scarpina unul pre altul si pre celalalt.

  8. primar la sectorul bloguri

    Ce ar fi daca mai multi titulari de blog s-ar angaja reciproc sa ecologizeze zona de comentarii si sa trimita tot gunoiul la o groapa comuna a blogurilor, unde sa stea la dospit 24 de ore dupa care sa se sterga totul automat.
    Sa considerati asta o datorie fata de cititorul civilizat care vrea sa vada dezbatere, nu atac la persoana.
    Numiti asta “Conventia Blog curat”.
    Aderentii sa puna o sigla, gen “levantica” sau “maturica”. O sa dea alergii unora, dar asa poate isi muta urticarea la periferie.

  9. cunostinta veche

    Lui Andrei:

    Nevoia ireprimabila de a insulta vine din incapacitatea de a argumenta. Tu ceri voie sa insulti?Insulta e ultimul argument al invinsului cu o slaba educatie. Nu este nevoie de reguli de restrictie,acolo unde este bun simt. Asta era pilda.
    Engleza, pildele si bancurile subtile, blogurile unora ca Dragos sunt toate discriminari evidente. Asta e regula jocului. Apuca-te de o treaba serioasa. Adio!

  10. @cititor

    Nu-mi aduc aminte sa il fi injurat pe Bucurenci. Doar l-am criticat. Asa cum te critic si pe tine, fara sa te numesc mitocan si fara sa te trimit nicaieri. Trebuie sa remarc totusi ca nu esti tocmai dialectic in afirmatii. Ca il citesc 7000 de insi pe Bucurenci e irelevant. Important e cu ce parere raman. Ca sunt doua duzini care il injura e iar irelevant in conditiile in care 2 1/2 duzini ar reprezenta numarul total al comentariilor. Si inca ceva: ai grija cu sugestiile pe care le faci. Ceea ce numesti tu elucubratie eu pot numi critica agresiva iar daca suprimam asta mai e doar un pas pana la a suprima orice parere contra. Si vei ramane tu si ceilalti “fani” care sa-i ridicati osanale lui Bucurenci iar prin cosul de gunoi o sa sufle vantul. Ce blog frumos ar fi, nu-i asa?

  11. mi se pare incredibil cum incepi, incet-incet, sa copiezi comportamentul predecesorilor tai marxisti. deocamdata ai putere doar cat sa cenzurezi forumul unui blog…

    banuiesc ca problema ta si a fanilor tai e codrut. crezi ca se rezolva ceva daca il cenzurezi pe el? crezi ca nu se vor gasi altii care sa te desfiinteze? si atunci ce faci? lasi numai postarile pupincuriste?

    regards,

  12. Dragoş, păi atunci înseamnă că mai respirăm şi noi un pic. E atât de epuizant uneori să urmăreşti temele, făcând slalom prin verbiaj.

  13. Hmmm, e timpul sa mai facem curatenie in lista blogurilor citite.

    Pacat ca asta se invata din utilizarea internetului. Daca te deranjeaza un comentariu… sterge-l. Tu faci un show din asta, unul inutil.

    La revedere.

  14. Pe linga infantilismul gilgiitor din spatele chestiei asteia cu “cosul de gunoi”,trebuie sa remarc niste fenomene bizare:In era “precos”,prea putini sareau sa te improaste cu laturi ca la gura cortului! In era “cos”, insa, apar tot felul de anonimi care te inunda cu trivialitati, furnizindu–ti, pina la urma, pretextul profilactic de a baga ultimul nivel de cenzura! Esti tare, dom’le! Pe urma, bancul ala cu angajatul, nu suna prea bine in gura unui june marxist. Iti dau o versiune mai potrivita:Cica un tinar se angajeaza intr-o corporatie (din aia cu care colaboreazi tu in actiuni de “responsabilitate sociala”)si-l intreaba pe “hasher”(cum iti place sa-l numesti pe directorul de resurse umane, in dulcele idiom abreviat de multinationala) :exista cumva un sindicat in firma la dvs? “Hasheru”-i raspunde:nu exista si nici nu va exista, atita timp cit directorii se comporta de parca ar exista unul!!!!

  15. Interventia lui Cip este pertinenta; in citeva rinduri rezolva multe aspecte:
    – comentariile ireverentioase sau off topic se sterg fara explicatii, pentru ca titularii blogurilor sunt autori. Au putere de dispozitie. Din acest motiv operatia nu se numeste cenzura.
    – Daca Dragos isi face scrupule, greseste, lasind impresia de show (asa cum la circ se face spectacol cu diformitatea unor oameni si animale, Dragos a tolerat limbajul suburban si logica smecherilor de cartier, riscind sa promoveze o noua categorie, “smecherii de blog”)
    – Cititorii real interesati evita blogurile contaminate de virusi precum virusul Fane Scriitorul, o personalitate lipsita de persoana Adultului, un Parinte esuat care isi cauta victime Copii (v. psihologia tranzactionala). Nu Fane trebuie sa faca ordine pe blog (observati comentariul “smecheros” la adresa lui Florin Grozea), gonind cititorii rezonabili, ci Autorul (punind guma pe Fane). Scriitura lui Fane e pentru gardurile stadioanelor.
    Codrut si Andrei sunteti recuperabili, daca renuntati la etichetele adresate autorului blogului si puneti in opera ceea ce ei voi numiti argumente, adica veti veni cu intentia de a dezbate o idee. Daca in ce scrie Dragos recunoasteti ideea. Daca nu, nu are rost. Alegeti-va un adversar pe masura. Nu unul pe care voi il etichetati idiot, ignorant, infantil, marxist. Conteaza si cu cine lupti.
    Apropos de asta, Dragos nu e Marxist nici cit negru sub unghie. A iesit din epoca necontaminat cu reflexele gindirii totalitare pe care le remarc mai curind la voi.”Cine nu-i cu noi e contra nostra”, asa ca lupta cu orice mijloace e permisa. Pai face asta si Dragos? Nu. El admite ca dialogul este inca posibil. El sustine o multime de alte idei si chiar stilul muncii lui e foarte liberal, tolerant si inovant. Ce ce nu se vede deloc la adversarii de ocazie, care se craponeaza de o idee, doar pentru ca e majoritara.
    Sunt in tara asta multe victime inocente ale anilor de manipulare, remarcabile prin lipsa de subtilitate si prin incrincenare, fixate pe idei gata digerate de altii. “Omul nou” trebuia sa aiba idei putine, dar certe. Dragos sigur nu e unul dintre ei.
    Spuneti ce aveti de spus, dar nu deveniti judecatorii celor care au alte idei. Asta s-a intimplat 50 de ani. Ati vazut ce a iesit. Ideile, domnilor, vin din noosfera, nu de la Bucurenci. Iar Bucurenci e o persoana, nu o idee, ca sa lamurim si aceasta confuzie.
    Ultimul circ pe care l-am vazut a fost balena Goliath, adusa ca sa bage romanului in cap idea ca ceea ce e mare e si de valoare. Copil fiind, am zis “prostii”. M-am lecuit. Lumea n-a progresat prin ideile majoritatii. Parerea mea.

    Comentariul are 2200 semne.

  16. Este destul de normal sa existe un loc ptr lucrurile bune si unul ptr celelalte.Fiecare isi are locul undeva, cumva, candva. E clar faptul ca lumea in care traim este si ea impartita, desi aceasta impartire poate ca nu este foarte dreapta, o judecata a lui Solomon care se repeta la nesfarsit, o viata care te aduce in fiecare zi in fata unei noi alegeri/provocari.

  17. Undeva in tara asta exista una sau mai multe surse care atrag si perfectioneaza, cu o frecventa mai mare decat e sanatos, fanatici degraba mimatori de rationalitate si omoratori de timp si logica. Eu as zice fie scoala de popi (orice popi) fie ceva facultate de filosofie. E tare trisst ca dupa aia le mai dau si drumu in lume. Nu de alta, dar in anumite cazuri democratia e al naibii de obositoare…
    Eu m-am saturat sa vad o gasca de agitati, plini de ura si prost imbracati, demonstrand in fata uneia din cafenelele mele preferate. I mean, people, rather than spit in my coffee why not go gulp moonshine in ur favourite survivalist KKK camp:).

    Cheers

  18. Adrian Toia

    Domnule Bucurenci, urmaresc de catva timp controversa la care contribuiti si Dv. (idei de stanga – idei de dreapta) si vreau sa va felicit pentru curajul de a provoca o astfel de discutie foarte necesara atat in Romania, cat si in lumea globalizata in care traim…
    Un suporter al ideilor Dv.

  19. Eu cred ca tu nu ai ce cauta in media romanesti. Pacat de tineretea corpului tau pentru ca sufletul iti este vechi si plin de mucegaiuri comuniste. Sper ca “mucegai” nu este un cuvant urat pentru tine.
    Oportunist si atat…ah si uitasem, periculos pentru ceilalti tineri. Noroc ca mai sunt unii cu capul pe umeri.
    Apropo, a cui pila esti de ai nimerit pe la TVR???? Dar ce ma mir eu??? Sunteti pe sticla si habar nu aveti de jurnalism. Vorbiti si iar vorbiti, macar de-ati vorbi altceva decat prostii.

  20. Dacul Liber

    Bucurenci, esti un tradator. Te-am vazut la Mari Romani, cum ii desfizi tu pe cei care-i iubesc pe Stefan cel Mare si Mihai Viteazu. Sper sa nu mai revii cu anti-nationala ta Cultura Libre la TVR.
    Octavian Stancioiu

  21. Avand in vedere puterea de manipulare a mass-media, cred ca e obligatorie aparitia de reclame sociale cu privire la natura/ecologie. Asa cum ni se transmite de cateva ori pe zi ca – scuzati cacofonia, dar e de dragul citatului – “Consumul excesiv de alcool dauneaza grav sanatatii”, tot asa ar trebui sa fie difuzata informatia cum ca, daca ne batem joc de natura, atuncea ne ia si ea la misto’, a.i. o sa putem organiza excursii in desertul din sudul tarii si vom putea face rafting pe paraile repezi de pe strazile oraselor. Intrebarea e: cine va fi dispus sa finanteze sustinerea unei asfel de campanii ZILNICE (clipuri exista deja, dar frecventa de difuzare e redusa), ministerul mediului?

  22. Draga Razvan,

    cunosc si eu scoala aia de retorica pe care ai absolvit-o tu, cu diverse exercitii super rafinate etc. Dar la articolul asta, chiar ca esti pe langa si un baiat de idei gata. Imi pare rau sa o spun, dar daca tot ai vrea sa critici, macar fa-o bine si la obiect. De unde pana unde ipocritii care poarta cruci, unde e ipocrizia, unde e inconsistenta. Si care este “diferenta” intre mesajul lui Isus si cei care il pun in practica, sau slujitorii lui. Ce fac ei “rau”? Ma rog, eu nu sunt ortodox, sunt catolic si sunt foarte multumit de directia noului Papa, Biserica este in primul rand trupul lui Cristos si mireasa lui Fidela in ale invataturii. Nici tu, nici ceilalti ortodocsi prezenti nu pareti a avea cu adevarat habar de spiritualitatea di de mistica catolica, sunteti, imi pare rau sa o spun, cam inculti la capitolul asta si lecturile voastre balcanic-limitate. Ca ABSOLVENT de filozofie, nu doar candidat la licenta, pot spune ca e multa poleiala la tine care imita uneori destul de bine fondul. Prinde la fete naive ce probabil innebunesc sa fie cu un tip titrat. Dar tu stii mai bine, seara in camera, umbra lecturilor tale lipsa si dorinta de a spune la un moment dat un lucru numai ca sa fie spus, sa fim si noi in randul lumii, cred ca te urmareste. Esti cam gol deocamdata si nu convingi.

    Si apropo, daca tot spuila un moment dat “Ich bin ein Bulangiu” as dori sa te intreb, fara sarcasm, chiar stii germana? Dar bine, adica sa citesti si sa scrii in germana.

  23. Inca nu am ce spune despre blogul dumitale, îl descopar. Nici despre actiunile ONG-ului nu am ce spune (dezagreabil), deoarece sunt meritorii.
    Titlul blogului, în schimb, daca as putea sa nu-l vad, ar fi un mic câstig …
    De la Poetul Gheorghe Sion încoace (primul arhi-cunoscut pentru expresia “O, vorbiti, SCRITI româneste …”) milioane de saritori peste gramatica au folosit conjugarea “scriti” … Asta nu înseamna ca, între timp, a devenit corecta. Eh, repetitio e mama tuturor relelor, daca spui de doua ori, o sa te creaza lumea si pe matale …
    Altfel, spor la lucru !

Leave a Reply