M-a luat Gaia

Am ajuns sambata noapte in Gaia, clubul de fitze deschis in Floreasca, despre care imi trecusera pe la urechi mai mereu lucruri bune. E drept ca era vorba despre evenimente de PR, organizate la ceas de seara, nu in toiul noptii.

Fauna localului nu m-a surprins, sunt obisnuit cu cocktailul de fotomodele, copii de bani gata si fetze de mafiotzi. Lumea era, totusi, mai spalata decat in Kristal si, cu siguranta, oferta de droguri era mult limitata. Cateva figuri stilate completau, totusi, scenografia tinerei elite sociale. Ce m-a lasat bouche bée a fost muzica. A fost socant sa vad ca protipendada capitalei se zbantzuie pe aceleasi oldies, but goldies de care fugisem mancand pamantul acum mai multi ani din Club A.

Mi-am lasat nervii incercati de YMCA, I will survive, Girls want to have fun si m-am prapadit de ras de unul singur cand DJ-ul a comis-o involuntar cu hands up, baby, hands up… Practic, se asculta tot playshitlist-ul imaginat mai demult de Jean-Lorin Sterian.

M-am lamurit ca singura diferenta dintre Club A si Gaia este ca in Gaia lumea se imbraca mai bine si nu pute a bere. Si, desigur, Gaia are un design, ceea ce nu se poate spune despre Club A. Dar design-ul singur nu face banii…

  1. Dragos, incep sa-mi pierd rabdarea sa te urmaresc … si sa nu am o concluzie de la tine. Ma plimbi prin zone calibrate pt spiritul si aspiratiile tale (ma bucur`enci pt asta) dar, sa mor daca te inteleg la final. Editorialele tale nu au concluzii. Speram sa fi formator de opinii nu de clisee… SPOR!

  2. Tu chiar crezi ca aia care se duc acolo se duc pentru muzica? Se duc ca sa isi etaleze fitzele dupa cum bine ai sugerat chiar tu la inceput. Cat despre muzica, isi asculta oamenii linisti acasa Beethoven-ul lor de cartier a.k.a. Ady de Vito in intimitatea maximului boxelor lor. Dupa asa un festin muzical probabil ca oricum nu mai au timpan ca sa auda muzicile din Gaia, ca orcum ureche muzicala mai greu…

  3. Ce de fitze fratioare!! Exact “atitudinea” din povestea cu Plesu & Liiceanu: pe de-o parte e bine sa fii vazut in club/cu ei, pe de alta ne pute, ca noi suntem mai jmekeri… Get a life! Si inceteaza sa traiesti NUMAI pt imagine: u’ll end up fucking a poster 🙁

  4. talida_stoian@hotmail.com

    Sambata seara, sub impulsul momentului sau din pura curiozitate, am ajuns in fitzosul club Gaia. Curiozitate satisfacuta, iar impresiile pe masura…numai ca, surpriza cea mai mare pentru mine, a fost prezenta ta, acolo, in acel mediu…un adevarat cosmar, dar azi, cand am venit la serviciu si am citit articolul, “you make my day”!!!!  ce usurare!
    Bon, intre egoismul extrem şi altruismul extrem, omul real îşi găseşte calea lui proprie în funcţie de personalitate, mediu, educaţie şi multe altele. Cu siguranta, “Gaia” a devenit sau va deveni, in cel mai scurt timp, stilul de viata al unor hedonisti “de mana a doua”. Acest gen de oameni nu mai traiesc de mult pe verticala, asa cum ar fi trebui sa sa o faca:
    ca orice animal, traiesc doar pentru ce este in fata ochilor.
    si, ca bonus, pentru ca ai suportat cu stoicism “playshit-ul” remarcabil, o dedicatie speciala care sa-ti incante putin auzul “Una Palabra” – Carlos Varela. Enjoy it!
    Ta-ta!
    Ida

  5. Sunt student la arhitectura si nu ma mandresc cu DESIGNUL clubul nostru din lipscani, dar in orice caz e mai bine decat in toate locurile fitzoase prin care ne povestesti ca te plimbi(sorry dk sunt rau, e dreptul tau sa mergi unde vor muschii tai cerebrali). In ClubA, muzica e buna, cam pute a bere, dar asta e.
    pa

  6. Mda, si eu am fost in Gaia… si-am varsat niste cuvinte pe blog despre. Mie tocmai muzica m-a contrariat putin. Nu-i de fitze, e de studenti melancolici si aparent retarzi… sau adolescenti frumosi si 40’cisti retarzi. Nu stiu… Un amalgam. Dar, intr-un mediua in care nimeni nu stie ce, unde, cum, de ce… in care problemele existentiale sunt de-a dreptul fade (contradictie sau nu) mai are importanta? Ei intre ei sa fie si cate un observator outsider… sa nu

  7. Despre nimic

    Pai muzica de care ziceai e foarte buna … unde ziceai ca e clubul ca daca e asa muzica buna m-as duce si eu candva 🙂 Rar gasesti cluburi cu muzica buna, iar niste oldies but goldies sunt intotdeauna bine primite pentru mine. Poate ca ar fi interesant sa ne spui si ce fel de muzica ti-ar fi facut placere sa asculti acolo.

  8. daca nu iti place muzica nu trebuie sa condamni pe toata lumea care asculta asa ceva.
    club a-ul ala pe care il blamezi are mai mult farmec decat cristal sau bamboo.
    depinde ce vrei.
    cred ca pana la urma ai doar 25 de ani si asta isi spune cuvantul, reactiile tale si in ceea ce ai vrut tu sa fie o confruntare cu plesu si liiceanu au fost deplasate si nejustificate, ai privit punctual si utopic subiectul si tocmai asta ti-au reprosat cei doi oameni de cultura.
    oricum replica din Dilema Veche, in care Andrei Plesu spunea ca nu pune umarul la consolidarea brand-ului Bucurenci a fost geniala, dar ne puteam astepta la altceva de la el?
    esti interesant pana la un punct dar sa condamni un club pt muzica si sa consideri un intreg segment de ascultatori de muzica aiurea e chiar de toata jena.
    dar ce sa-i faci ai o varsta dar mai cresti tu si viitorul suna bine.

  9. Ehh, una din regulile dezbaterii este sa nu generalizezi. Bine…asta e o regula a dialogului de bun simt, in ideea ca iti doresti un dialog.

    Se mai gaseste si o domnisoara sa arunce in acelasi mod cu bata-n balta: e de studenti melancolici si aparent retarzi… sau adolescenti frumosi si 40’cisti retarzi. Apai duduie (ca cand explodeaza petarda, duduie), iarta-i ca ei ieste retarzi si se danseaza pe muzica d-asta de te face sa fugi, gen DM, R.E.M., U2, Rolling Stones si alte rahaturi de-acest gen.

    Domnu’ Bucurenci, asa-i ca pe 14 iulie o sa fiti langa scena sa-i scuipati pe ai de canta muzici izgonitoare? Moarte lor prin inecare flegmatica!

    Sa fim seriosi!

  10. Astia care vor sa fie TOT TIMPUL “la zi” cu muzica scuipand pe tot ce-a fost bun pana la ei – ce fraieri si ce (ei da) retarzi!! A umbla tot timpul dupa ultima noutate este calea cea mai buna pt a rata prezentul; aviz amatorilor!

  11. El Chupacapra

    Pe mine mesajul Talidei m-a linistit. Uite ca poti sa mergi in Gaia si sa intalnesti fete ca ea, situatie in care te gandesti ca tricoul tau cu Wittgenstein nu mai pare chiar atat de nepotrivit locului. 🙂 Talida, daca-mi spui c-asculti nu numai son cubanez ci si, sa zicem, Joy Division, sa stii c-o sa-ncep s-o ard prin Gaia…

  12. sunteti culmea.ati fost si voi odata si gata.nu este numai muzica veche,sunt si piese noi si house etc.nici eu nu ma omor dp acest club dar mi se pare k.lumea este k,civilizata,fiecare isi vede de treaba lui.imi place ca muzica si preturile si “fitele”selecteaza clientela.asa ca unora nu le sta bine printre “fite” si mai bine sa stea acasa sau sa mearga in bodegi de cartier sau in cluburi mai putin pretentioase.asta e si ideea celor care conduc cluburile de fite sa vina numai oamenii care sunt de “nasul” clubului.unii suporta mai mult pt imagine altii mai putin altora chiar le place stilul asta .oricum e mult mai bine decat intr-un loc plin de studenti disperati sa agate, care trag de o bere si o apa si sa nu mai vb de fanii muzicii rock.de ei de ce nu va luati?.ca si la locul de munca unii sunt muncitori pe santier altii directori .si cu fitele mai usor ca dc omul se imbraca bine sau are masina buna si se duce intr-un loc de genul nu inseamna ca e fitos ci ca-si permite,trebuie sa se faca diferenta .unii la bavaria,twice etc altii la gaia,bamboo,etc

  13. si sunt oameni care ies doar ca sa nu stea in casa nu sa se imbete si sa danseze.ies sa vorbeasca asa ca genul asta de discutie e k pt o discutie.

  14. ce pot sa zic….nu vreau sa ma mandresc cu niste lucruri inefabile dar firea mea e complexa.am fost si in “imputitul” club a,am fost si in kristal,si in bamboo si in gaia cel veki,nu in terasa proaspat deskisa pe lac,la floreasca.stau pe calea floreasca de cand m-am nascut si cartierul asta are ceva d poveste in el,strazile cu case veki sau kiar si renovate au un farmec exceptional ca dovada ca tot mai multa populatie se muta in zona.era vremea ca si la noi aici sa vina niste cluburi terase si locuri de pierdut vremea frumos.pot sa zic ,din referinta trecutului,ca fiecare perioada din viata unui om are altfel de locuri in care se desfasoara.pt mine personal cheful si dispozitia imi dicteaza destinatia.am petrecut mom frumoase si extraordinar de memorabile si in vama veke la mare in club expirat si in cluburile fitzoase din mamaia .am fost si la terasele din cismigiu unde mi-am deskis sertarasul boem din suflet si am fost de curand si in noul bamboo,cel renovat si mult asteptat.aici am fost tare impresionata de design.kiar m-am simtit bine si decorul mi-a gadilat privirea.au avut loc in acea seara trei prezentari de colectii toate trei cu aceeasi tema a anilor 20-30,si cu muzica de rigoare.eu sunt mare fan al muzicii din perioada aceea fiind si muzician de profesie.m-a bucurat sa vad si sa aud ca vekiul revine in moda,in muzica,in design.lucrurile de atunci erau mai neintinate de trecerae anilor.au fost anii de aur.pacat ca nu multa lume din rom stie si nu multa lume gusta lucrurile cu adevarat bune.de-abia astept sa merg in gaia sa vad ce au realizat si cu terasa.io zic sa nu mai fim atat de preconceputi ca altfel nu suntem mai buni nici ca cei “cu fitze” si nici ca cei care nu stiu sau nu au auzit ink de sapun si apa(vezi preconceptiile despre cei ce frecventeaza club a).eu zic sa mergem acolo unde ne dicteaza sufeltul.indiferent daca e vb despre un club fitzos,un club de rock,de oldies sau muzica si mai veke de atat,vezi ella fitzgerald,quincy jones,miles davis sau marvin gaye.masurati-va cuvintele si daca tot vreti sa dati impresia de intelectuali rebeli,care nu accepta modul de viata al unora aunci purtati-va ca atare si mergeti in locurile respective pt ca va place muzica de acolo,sau cum arata sau si mai important cu cine sunteti.daca nimik din toate acestea nu va place atunci nu mai mergeti si gata.nimeni si nimik nu va poate obliga.faceti alegerile pt voi insiva.nu-i stimulati si pe altii sa va impartaseasca viziunea.mai bine i-ati sfatui sa mearga peste tot si sa isi formeze singuri opinia.asa e cel mai drept,cel mai inteligent,cel mai potrivit din partea unor oamni care pretind ca ar avea mai multa cultura decat omul de rand.

  15. ai o problema cu muzica anilor 80′ ? si oricum ce ai insirat tu acolo nu sunt oldies adevarate..ma refer la anii 50′ de rockuri si anii 60′ ..i am a fan of very old music,ascult chiar si muzica din anii 40′

  16. am lucrat in gaia ca barman,de dinainte de deschiderea oficiala.nu am rezistat mai mult de o luna.am lucrat si cu costi tarsoaga,in cateva seri la unele evenimente mondene organizate acolo(premiile beau monde,….).concluzia mea despre cei care frecventeaza gaia si conducerea clubului:de kkt.niste snobi.personalul niste incompetenti(nu stiu acum daca s-a mai schimbat ceva)castigurile noastre peste media castigurilor din alte cluburi bucurestene.

  17. Ba da voi astia toti care faceti caterinca de copii de bani gata, ati vrea voi sa fiti ca ei, si sa aveti viata lor, numai ca nu puteti… de aici vina ura voastra fata de tot ce e frumos…

  18. PROBLEMA PUBLICULUI DIN ROMANIA ESTE CA UITA DE CE VINE INTRU-UN CLUB (DE ORICE NATURA).VA INTERESEAZA CUM SE DISTREAZA OAMENII CU BANI?DE CE?DACA TOT ATI IESIT MACAR INCERCATI SA VA SIMTITI BINE CU VOI INSIVA.NU MUZICA SAU CLUBUL SUNT DE VINA,CI PERSOANA CARE NU SE DISTREAZA,NU TE DISTREZI PT. CA ESTI INGUST LA MINTE.ELIBEREAZA-TE DE COMPLEXE SI NU TE MAI UITA IN JUR.CAND ESTI CU PRIETENII SI AI UN BAR SI MUZICA LA DISPOZITIE E TOT CE TREBUIE.PERSONALUL ESTE SUPER OK SI PROFESIONAL,FOARTE AMABILI SI ELEGANTI.MUZICA TRECE DE LA 80′ PANA IN PREZENT SI E PE TOATE GUSTURILE.POTI SA BEI SAMPANIE SAU O APA PLATA SI TE SIMTI LA FEL DE BINE.

  19. PROBLEMA PUBLICULUI DIN ROMANIA ESTE CA UITA DE CE VINE INTRU-UN CLUB (DE ORICE NATURA).VA INTERESEAZA CUM SE DISTREAZA OAMENII CU BANI?DE CE?DACA TOT ATI IESIT MACAR INCERCATI SA VA SIMTITI BINE CU VOI INSIVA.NU MUZICA SAU CLUBUL SUNT DE VINA,CI PERSOANA CARE NU SE DISTREAZA,NU TE DISTREZI PT. CA ESTI INGUST LA MINTE.ELIBEREAZA-TE DE COMPLEXE SI NU TE MAI UITA IN JUR.CAND ESTI CU PRIETENII SI AI UN BAR SI MUZICA LA DISPOZITIE E TOT CE TREBUIE.PERSONALUL ESTE SUPER OK SI PROFESIONAL,FOARTE AMABILI SI ELEGANTI.MUZICA TRECE DE LA 80′ PANA IN PREZENT SI E PE TOATE GUSTURILE.POTI SA BEI SAMPANIE SAU O APA PLATA SI TE SIMTI LA FEL DE BINE.

Leave a Reply