Yet another inconvenient truth

Gutza, nu mai esti pe locul 1!

Cel mai bun actor in rol de figurant e tipul din stanga lui Florin Minune, un strutzo-clubber care pare sa fi incurcat after-ul cu bairamul. Derulati la 01:42 pentru un solo dansactoricesc de exceptie. Alladinii din Kristal, veniti sa invatati de la profesionisti!

Am incercat sa aflu ce-i cu povestea cu Nicu de la Plenita (care i-a dat lui Gutza “valoareá” si pe care Gutza “l-a lovit in spate cu perversitate, cand a fost la greu, l-a lovit mereu”*) si asta-i tot ce-am gasit. Sunt in ceatza… Help pls….

* revin, totusi, la dezbaterea despre manele si zic: sa-mi arate si mie cineva diferenta dintre versurile astea si “mari se vorbira si se sfatuira pe l-apus de soare ca sa mi-l omoare c-avea oi mai multe mandre si cornute”. De ce are unele valoaré si altele nu aré?

  1. hai sa vedem!

    1. “lumea ne da bila alba si stie mai bine”

    2. “nu mai canti ca inainte, esti cu ochii dupa bani”

    si, ca un corolar, “daca banul nu iti vine, nici valoare n-ai!”

    btw, daca pohtesti la o descindere in zona de rezidenta (asa cum ti-i scrisa in buletin) pentru o cercetare calitativa, ai deja un musteriu pentru insotire! 😉

  2. florin salam? nu vad nici un florim salam in clip… e drept ca minune asta seamana un pic la voce cu salam, dar de aici si pana sa-l confunzi calea e lunga – florin salam e bashtan, cata vreme florin minune e un loser care a aparut de vreun an (a circulat o vreme pe you tube cu “pumnii mei minte nu are”).

  3. Ironia ta ma omoara. Esti genial.O sa-ti explic diferenta intre balada populara si manea. Autorul baladei e anonim iar autorul manelei e plin de bani. In rest asemanarile sunt usor de sesizat.

  4. Diferenţa majoră? Mioriţa nu se cîntă cu muieri care dau din buric şi cu o gaşcă de ‘preteni’ care să dea la duşmani ‘război’. Copilul tău nu a spus nimănui că vrea să fie ca vreun cioban mioritic sau nemioritic, dar a spus că vrea să fie ca Vali Vijelie sau Nicolae Guţă. Că se proliferează o atitudine denigrantă la adresa femeii (aka pe la spate && dă-i motoare verticale – orice naiba or fi alea). De asemenea, o mare parte sunt puternic antisociale, ‘educînd’ indivizi antisociali. Şi nu prea am auzit Rossini sau Mozart inundînd cartierul, dar Guţă şi Adi Minune am auzit… mai mult decît aş fi vrut.
    Natural, există excepţii. Există manelişti care cîntă bine, care fac melodii bunicele, chiar dacă puternic ‘împrumutate’ din afară. Dincolo de excepţii însă valoarea e extrem de scăzută. Dacă vrei, valoarea Mioriţei stă în faptul că e unică în felul ei. “Te-am iubit şi-o să te mai iubesc”-urile maneliştilor (şi includ între manelişti şi pateticii din ‘industria muzicală românească’) sunt atît de răspîndite încît e aproape imposibil să mai iasă ceva bun de-acolo.

  5. :)) la o astfel de asociere nu poti decat sa zambesti aiurea… si cred ca un oltean poate sa iti explice care-i treaba cu manelele…plenitza, craiova sunt aproape ..iar in craiova e o minunatie de cartier de manelisti… daca ma gandesc, sunt mai multe… poporu` a vrut miorita..poporu` vrea manea… asta e…

  6. Eu vad diferente majore. Miorita exprima obiceiuri, traditii, credinte romanesti. Pastoritul oilor, transhumata, nunta (alegoria), raportul cioban/ caine si cioban / miorita, comuniunea cu natura (ntegrarea in natura). Se observa structura complexa a Mioritei. Sint sigur ca stii ca s-au facut paralele intre credintele religioase dacice si cele exprimate in Miorita. S-au tras si concluzii de natura istorica din Miorita. Raspandirea baladei si variantele ei sint iarasi pline de seminificatii. Accentul in Miorita e pus pe relatia cu habitatul.

  7. Ti-am urmarit posturile, stau si ma intreb cand vei renunta la protestul fata de diferite lucruri minore (dar avant-garde, dupa tine) si te vei impotrivi celui care esti tu insuti?
    (un optimist al bunului simt)

  8. manea in bataie de joc.. acu au inceput sa cante unu despre altu.. plm.
    filozofia lor din muzica e chiar distractiva, desi as vrea sa vad doar versurile, fara linie melodica.

    cat despre anonim de mai sus.. sa stii ca in general pe oameni ii preocupa si lucrurile marunte si mai ales daca deranjeaza sonor!! (lucrari, picamere, dacii puturoase, manele, bass la maxim etc.) la coada de la paine/pensii/amenzi oamenii nu vb despre lucruri marunte? ca n-au apa, ca e cald, ca n-au benzina…
    nu mai continui, o las asa (nu am vb despre drg.bucr ci in general 😛 )

Leave a Reply