1. cea mai depresiva zi? ciudat…pai la mine e depresiva ziua inainte de fiecare examen :)) dupa fiecare sesiune/examen zic ca nu mai pot lasa totul pe ultima 100 de metri dar sunt si eu om 🙂
    btw: bafta in sesiune si la curatarea din inbox 😉
    o zi faina si sesiune usoara 🙂

  2. Cat de trist! 😀

    Eu mi-am inceput saptamana extraordinar, ca de obicei, de altfel; ieri chiar a fost o zi speciala, pentru ca m-am uitat la filme si m-am plimbat… un weekend prelungit, intr-o zi de luni!

    De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, lunea si sambata sunt cele mai tari zile ale saptamanii! 🙂 Depresie poate sa faca lumea miercurea (cea mai lunga zi, parca…) sau duminica – cu moderatie, totusi! 😀

  3. Da, ne pot influenta si vremea si aspectele astrale, dar depinde de noi sa le “fentam”, Andries poate fi de un real ajutor.
    Imi cer scuze ca am intrat aici, n-am gasit alta cale sa fac o mica observatie legata de “Romania verde”. Am urmarit ultima emisiune (si nu numai,lol) si as vrea sa va intreb cum vi s-au parut, in timp ce intervievati acei preoti, difuzoarele care trasmiteau slujbele in afara bisericii si clopotele batute atata timp? Ei, o sa ziceti ca a fost suportabil. Da cred si eu, cateva minute, cat a durat interviul, dar noi trebuie sa suportam asa ceva zilnic, timp de mai multe ore, slujbele, si in mai multe reprize, clopotele (5 la numar, trase timp de 5 minute, uneori chiar si jumatate de ora!!!!). Asta se intampla in centrul orasului Oradea, dar am vazut ca este o practica generalizata in toata tara. Nu mai vorbesc de bisericile aparute peste tot, ca ciupercile dupa ploaie, fara ca cineva sa-i intrebe pe riverani ce parere au, dar faptul ca nu tin cont absolut de loc de faptul ca deranjeaza atatia oameni, ca nu respecta cele mai elementare reguli de convietuire este revoltator. Am intrebat trecatorii ce parere au, si toata lumea, fara exceptie era revoltata sau jenata de practicile astea, dar le e frica sa ia pozitie, confundand biserica, popii, cu Dumnezeu, cu credinta. Ok, cam asta e pe scurt, cred ca si poluarea fonica ne afecteaza tot atat de mult ca si disparita spatiilor verzi, sunt curioasa daca se vor intocmi acele harti cu poluarea fonica cerute primariilor pana la sfarsitul anului. Numai bine va doresc!

  4. Raspuns pt Rodica

    Ceea ce ai scris tu legat de biserici este perfect adevarat! Si mie mi se pare revoltator ca rasar fix unde chiar nu era cazul. Nu stiu ce ce bani insa, probabil donatii …. Ce conteaza ca nu avem spitale sau gradinite … Cat despre poluarea fonica, cred ca Bucurestiul este primul in top. Eu sunt la birou si din Piata Victoriei se aud niste claxoane indelungi care se vor inteti pe la 17.00. Ce bine e la tara unde iti auzi pulsul de atata liniste!

  5. Legat de biserici, am uitat sa precizez ca la mine a cazul concret, vorba lui conu’ Iancu. Am descoperit ca in orasul meu natal(Buzau) au ridicat o biserica intre 2 blocuri pe bulevard (zona de promenada a orasului) Mi s-a facut rau. Nu vreau sa imi imaginez ce inseamna sa ai clopotnita la 30 de metri de balconul de la sufragerie si sa te scoale duminica dimineata …. bang, bang.. Ca sa nu mai spun ca din punct de vedere urbanistic zona era perfecta. Construita in anii 70, totul a fost gandit ca un ansamblu, orientarea blocurilor, distantele intre ele unde sunt spatii verzi cu bancute, ronduri de flori si gard viu….. acum au stirbit frumusetea asta de zona la un colt. Mi se strange sufletul la gandul ca poate si spatiul verde dintre celelalte blocuri va fi inlocuit cu cine stie ce …..

  6. @ Rodica & Alina Banică, aţi încercat să depuneţi o plângere la Garda de Mediu din localitate? Există o limită de poluare fonică (de 30-50 dB în zonele urbane în funcţie de cât trafic este acolo), iar cei care o depăşesc pot fi amendaţi. Demult aştept ca cineva să amendeze o biserică pentru practicile astea de mahala.

    Mie chestia cu slujba la difuzoare mi se pare o mârlănie nemaipomenită.

  7. Imi pun cenusa in cap si recunosc ca nu am facut nimic in aceasta privinta din 2 motive: 1. eu locuiesc in bucuresti de 10 ani si merg acasa rar si 2 cand am descoperit ce au facut, faptul era demult consumat, adica biserica aproape terminata in ciuda protestelor facute de vecinii din zona. Daca imi aduc bine aminte, mi s-a spus ca au pichetat santierul.:)dar fara folos. Asta intr-adevar m-a deprimat…

    Dar hai sa iti zic si una draguta. De vreo 3 ani, am noi vecini la bloc (et. 9/9), in privinta carora am incercat sa fac ceva, dar fara succes. Noii vecini sunt lilieci!! Am stat intr-o seara asta vara (actiunea se petrece tot la Buzau) si i-am numarat cand ieseau. Pe la 160 se plictisese si Pufa (pisica) care “vorbeste” cu ei in fiecare seara (vara) cocotata pe o masa in balcon. Adevarul e ca sunt draguti, acum ca m-am obisnuit cu ei, dar nu stiu insa ce efecte secundare ar putea aparea caci … blocul e bloc si ei salasluiesc in rostul dintre blocul meu si cel lipit deel. Practic sunt dincolo de peretele meu din dormitor. Doamne fereste de un cutremur mai mic ca astia se muta la mine 🙂 initial am fost revoltata, cum adica stau la bloc si la 1.5 m de fereastra mea locuiesc niste animale!! Plus ca mama insista ca sunt niste pasari si ele asa pe acolo. Nu am auzit sa se planga cineva de ei. Am scris eu vreo 2 emailuri, am cautat pe net despre situatii similare si tot ce am gasit a fost ca Spitalul Filantropia a avut intr-o vreme si pt ca intrau prin saloane, tot ce au gasit ca solutie a fost sa ii omoare pe capete. Mi s-a parut oribil. Apoi am citit ca sunt inofensivi, ba chiar f importanti in lantul trofic si de altfel chiar draguti. A intrat unul intr-o seara in camera si am avut ocazia sa il vad de aproape. Daca ai vreo sugestie la aceasta chestiune, as fi f curioasa sa o aflu.

  8. Deci cea mai frumoasa zi pt tine ar fi daca ne-ai da instrumente ca noi sa ne putem sinucide 🙂 ?
    Alexandru Anries, ai gusturi muzicale bune.
    PS Nu prea cred ca in studiile psihologilor sau sociologilor.

  9. Nu a fost nici pentru mine cea mai depresiva zi, dar ador melodia aleasa de tine… As alege-o pe aceasta si ceva de la Jewel, “Foolish games”… O stii? Aaaaa…si sa nu uit: “9 crimes” a lui Damien Rice. Enjoy! 🙂

  10. vreti sa va taiati venele si nu aveti cu/pe ce? Incercati un “Fall Apart” de la Death in June (http://www.youtube.com/watch?v=ScRzIPEPPOE) sau “Hollow Hills” de la Bauhaus (http://www.youtube.com/watch?v=Y2WiGBS6wNY). La nevoie poate fi de folos si “Perfect Day” a lui Lou Reed (http://www.youtube.com/watch?v=q_WEvqxxQiU). Daca nu merge, spuneti. Incercam alte cantece sau pur si simplu va hotarati sa vi le lasati lungi (venele).

  11. Buna seara!
    Da, am buletin de determinare a zgomotului eliberat de Autoritatea de sanatate publica Bihor, care atesta depasire bine de tot a nivelului admis (atunci era doar un clopot)raspunsul primariei la plangerea depusa de asociatia, cum ca ii vor ATENTIONA (lol)!!!!
    Alina, te plangi de zgomotul masinilor, pai nu am spus toata povestea, avem si masini, pe doua sensuri, cate trei benzi pe fiecare sens. Au aruncat in aer o statuie, au demolat fantana arteziana gata sa fie inaugurata, au spart niste bolte (arcade) pentru flori agatzatoare. Era o piata faina, unde in `90 ne-am adunat, toata “golanimea” orasului, ei amintiri, amintiri! Situatia e cam cum spunea Leh Valesa, parca, “oricand poti sa faci dintr-un acvariu o ciorba de peste, dar invers….niciodata”. Acuma, atat am vrea sa termine cu clopotitul la ora 6.50, si in general sa scurteze procedura, sa desfiinteze statiile de amplificare, nu va puteti da seama cat e de stresant sa iti toace nervii, e ca picatura chinezeasca. Vecinul meu si-a cerut scuze (nu e ortodox, ca mine,lol) si mi-a spus ca ii aminteste de o trupa de cheflii, care pe la spartul targului, si la storsul sticlelor,canta “De ce m-ati dat de langa voi” ha ha. (Chiar si asta se canta in biserica). Am fost de Pasti la Chisinau, acolo aveau 8 clopote, e drept muuuuuuuuult mai mici decat astea 5 de la noi, si au cantat minunat (nu sculau mortii, cantau o melodie), poate si asta ar fi o solutie. Ok, v-am plicitisit destul , ceva tot o sa fac,pentru ca sunt pensionara si n-am bani sa vand si sa ma mut de aici, ca normal preturile au scazut nasol de tot, cine e prost sa dea bani sa n-aiba liniste in casa lui!!! Toata viata am fost cu sula in coaste, cu ochii pe ceas si cu gandul la condica de prezenta, lol, macar acuma sa dorm cat vreau si cand vreau! Va multumesc si va doresc numai bine!

  12. Pt Rodica.

    Mi-a placut mult ce ai scris, cu mult umor si in stilul “haz de necaz”. “Toata viata am fost cu sula in coaste, cu ochii pe ceas si cu gandul la condica de prezenta, lol, macar acuma sa dorm cat vreau si cand vreau!” F. tare! Iti doresc sincer dimineti linistite! Raman optimista ca mult nu va mai tine circul asta.

  13. Ooooo ce veste minunata….stiu ca nu vine Craciunul ha ha, dar trebuie sa imi anunt victoria partiala, e drept, dar si asta deja mi-a imbunatatit viata. S-a oprit difuzarea zilnica a slujbelor la biserica,ura!!! Am lansat o petitie online, lumea a semnat, si-a spus parerea, am facut si o noua cerere pentru masurarea decibelilor si vad ca ceva s-a miscat. Clopotele au ramas, dupa trecerea la ora de vara, chiar s-au inmultit, oh Doamne, oamenii asti parca ar fi din alta lume,a absurdului! In loc de 7 si 17, acuma le bateau la orele 7,8,12,17,18 si vad ca si-au revenit… cred, au scos dublurile! Ok, m-am plans destul, e primavara si totul e mult mai frumos, mai…verde!

Leave a Reply