Mazda România minte cum respiră

Cu Mazda 6 respiri usor. Cu motor de 1.8l, cea mai ecologica masina comercializata in Romania.Am fost întrebat de curând într-un sondaj realizat de responsabilitatesociala.ro dacă pot să nominalizez cazuri de green washing în România şi-mi pare rău că nu dădusem la vremea aceea peste exemplul Mazda.

Iată ce apare pe Google Ads zilele astea (în imagine):

Păi ia să vedem ce emisii de dioxid de carbon şi de oxizi de azot are Mazda 6 1.8l şi ce emisii au alte câteva autoturisme comercializate în România:

Model // Emisii CO2* // Emisii NOx*

Mazda 6 1.8l // 162 g/km // 0.035 g/km

Honda Civic 1.4 IMA ES Hybrid // 109 g/km // 0.012 g/km

Toyota Prius 1.5 VVT-i Hybrid // 104 g/km // 0.010 g/km

* sursa: www.vcacarfueldata.org.uk

Va să zică, Mazda 6 nu e nicidecum “cea mai ecologică” maşină comercializată în România”, ba chiar poluează cu 50% mai mult decât campioana en-titre la emisii reduse.

Să mai fac şi precizarea că performanţele unui motor de 1.5 l în sistem hibrid sunt ale unui motor de 1.8 clasic, iar atât Prius, cât şi Civic-ul Sedan sunt autoturisme din aceeaşi clasă cu Mazda 6 (m-am abţinut să fac comparaţii cu Mini Clubman sau cu Fiat 500).

Într-o ţară europeană, Mazda ar fi obligată să retragă aceste reclame pentru că ele sunt, pur şi simplu, mincinoase. A propos, ştiţi pe cineva la Google România?

Leave a Reply