Ultimul Kennedy

Senatorul Edward (Teddy) Kennedy, fiul celebrei familii de politicieni americani şi unul dintre cei mai longevivi membri ai ei, a murit marţi seară la vârsta de 77 de ani. A fost timp de 46 de ani senator al Statelor Unite şi a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai Capitoliului. Fraţii lui, preşedintele şi senatorul cu acelaşi nume au fost asasinaţi la mijlocul vieţii. Fratele cel mai mare, Joseph, şi-a dat viaţa în floarea vârstei în al doilea război mondial.

Anul trecut, Ted Kennedy, deja bolnav de cancer cerebral, a avut o apariţie surpriză la Convenţia Democrată. În discursul său, senatorul a vorbit de reforma sistemului asigurărilor medicale, pe care a numit-o “cauza vieţii lui” şi care a stârnit una dintre cele mai importante dezbateri ale mandatului lui Obama:

:: mai multe despre Ted Kennedy afli aici (via Cristi Lupşa)

  1. Ma bucur ca ai scris despre Kennedy, asta am facut si eu azi realizand ca acest om este cel care poate, luand acea pozitie radicala in 2003 impotriva lui Bush si tinand discursul istoric pe care l-ai sharuit si tu, a facut ca astazi Obama sa fie un altfel de presedinte.
    Mai jos e postarea mea despre Ted Kennedy, poate ai timp sa arunci o privire. Multumesc!
    http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/08/last-lion-ted-kennedy-1932-2009.html

Leave a Reply