1. “Am învăţat să ne pese mai puţin de ochiul care ne priveşte, decât de bucuria pe care o simţim când dansăm.”

    Ghini! Insemneaza ca o inceput ceva tricolici si pi la deshtele di la chicioare…

    Trageti tare, nu va lasati! Am pus la punct o intreaga strategie de vizionare exclusiva a voastra: mama si matusa tre’ sa dea beep cand sunteti voi! Ca io inca nu inghit moderatorii; si juriul; si decorul; si lumina…

  2. Interesanta si de necondamnat alegerea ta de a te supune unui astfel de concurs.Oricum probabil ca e una dintre cele mai “sigure” incercari de a te face “si mai cunoscut” decat esti…Succes mult! 🙂

  3. E interesant faptul ca deseara, in loc sa tina Earth Hour – sa stinga luminile, televizoarele, calculatoarele- potopul de admiratori “ecologisti” se va uita la Dansez.

    E interesant faptul ca in vreme ce Mai Mult Verde, alaturi de alte organizatii eco, promoveaza aceasta idee (si altele), Dragos Bucurenci, inaintemergatorul ecologiei din Romania, promoveaza servicii bancare, firme de cosmetica si emisiuni cu bune intentii extrem de indoielnice, dar cu echipe foarte bune de marketing.

    E interesant sa vezi niste principii calcate in picioare de amorul artei.

    Sper ca redescoperirea asta de sine, dupa care se pare ca tot alergi, sa nu te faca sa uiti de unde ai pornit.

    Oricum, bafta!

    PS: Un om normal care ar fi vrut sa invete sa danseze ar fi facut-o in particular, pentru placerea proprie, nu in vazul lumii. Dar presupun ca asa esti tu. Un cabotin.
    Si, indragostitule definitiv de tango, poate te vedem si noi pe la vreo milonga, ca sa ne dovedesti asta.

  4. @miraluna

    vai, cat de induiosator!

    o sa ne vindem televizoarele si o sa le aruncam in dambovita, o sa scoatem din priza congelatoarele ca sa putrezeasca tot ce e prin ele, o sa abandonam masinile si vom merge numai pe bicicleta indiferent de vreme, o sa …

    sunt sigur ca tu, vajnica aparatoare a dreptului planetei la supravietuire, ai facut deja toate aceste mici sacrificii si te simti atat de curata si impacata cu tine insati incat a venit vremea sa-i tragi pe altii de urechi… 😉

    hai sa-ti spun eu tristul adevar despre chestia cu stinsul luminii timp de o ora: e ca si cum ti-ai face vant cu plasa… nu serveste la absolut nimic. e ca si cum un tip de 150kg la 1.80m inaltime ar renunta la doua patratele de ciocolata pe an… dar, sigur, da bine la cartea de vizita! spune ca este la cura de slabire, ca el face totul ca sa ajunga la o greutate normala, dar ca sistemul il impiedica. sa fim seriosi!

  5. @miraluna

    toti oamenii buni de comunicare sunt cabotini. never doubt that. asta ii face sa straluceasca si sa aiba curajul de a se baga acolo unde multi altii zic “pas” si chibiteaza pe margini. and guess what? asta ii face si sa poata promova principii, pentru ca lumea ii cunoaste si ii asculta. de-asta ai ajuns si tu pe blog. inainte de MaiMultVerde a fost doar un tip care a vrut sa fie cunoscut ca sa poata sa faca ceva cu asta. poate nu e lumea ideala care ti-ar sau mi-ar placea. dar asa functioneaza. cat despre ora pamantului (si o zic in calitate de ecologist), sa fim sobri. ora pamantului e in fiecare zi cand stingi lumini de care nu ai nevoie, cand iti faci desktopul negru ca sa nu consume energie, cand lasi masina acasa si cand ii convingi si pe altii sa faca la fel. and guess what else? Dragos chiar o sarbatoreste in fiecare zi!

    o alta cabotina

  6. @ ratoiu
    Actually, da, chiar ma simt impacata, pentru ca macar incerc. Altfel, nu m-as fi apucat sa critic.
    Nu putem arunca televizoarele in Dambovita. Poluam.
    Nici Dragos nu are televizor (asta pentru ca tot intri pe blogul lui) si n-a murit din asta .
    Si daca nu intelegi simbolistica unor astfel de patratele de ciocolata, chiar imi pare rau pentru lumea in care traiesc. Tocmai ai insultat persoanele si ONG-urile care se chinuie sa promoveze Earth Hour & co., in frunte cu Mai Mult Verde.

    @ runbaby
    Cred ca ai dreptate, desi cred ca nu intelegem chiar acelasi lucru prin cabotinism.

    Aici pe blog am ajuns cam acum 3 ani, daca socotesc bine, adica de la inceput, cand era inca pe Blogger. Deci inainte de Mai Mult Verde. Si pentru ca imi placea ce si cum scrie prin alte parti. Si da, pentru ca a stiut cum sa se promoveze. Dar nu era inca un cabotin. (Chiar nu intelegem acelasi lucru.)

    Deci face asta si ca sa promoveze MMV. Nu zic nu. Doar ca poate ar trebui sa mai sublinieze asta si prin altceva. Ideea ca participa la Dansez pentru a promova in ultima instanta cauza eco ma face sa rad. Dar ce stiu eu, poate imi lipseste viziunea de ansamblu.
    Si faptul ca a primit atatea comentarii pozitive nu inseamna neaparat ca a asigurat o noua generatie de ecologisti sau de oameni integri si responsabili si generosi, ci ca tocmai a mutat targetul Dansez pentru tine de la gospodine la publicul tanar, marind si audienta. Punct ochit pentru ProTv.
    Si sper macar sa stie sa foloseasca asta in avantajul lui la un moment dat, pentru ca momentan tot fluxul lui de imagine ajunge la altcineva.

    Si eu ader la aceleasi principii si nu contest ceea ce face Dragos in particular. “Ideile eco” le aveam dinainte, ale lui s-au lipit pur si simplu peste, ca un imbold. Si am devenit voluntar MMV (atat cat s-a putut) pentru ca erau Doru si Ionut acolo.

    …Sensul unei zile/ore ca asta este acela de a atrage atentia ca se poate face ceva cu cate putin de la fiecare. Evident ca ziua asta nu rezolva problema, dar poate deveni un exercitiu foarte bun.

  7. @miraluna

    sarut mana pentru trasul de urechi, doamna diriginta!

    nu este vorba ca nu inteleg simbolistica unor asemenea gesturi, insa nu pot sa nu le vad si totala inutilitate. iar sa faci dintr-un gest un scop in sine, merci, tres peu pour moi!

    si mai stiu un lucru: in afara catorva rataciti (in sensul frumos al cuvantului), cum sunteti dragos si, probabil, tu insati, multi reprezentanti ai ONG-urilor pe care cu atata sarg le vopsesti in culori stralucitoare se bucura si ei de partea lucrativa a unor astfel de campanii. a se citi bugete de media din care parte se intorc in buzunarele celor care manuiesc fondurile, samd.

    poate ca viata m-a pervertit pana-ntr-acolo incat nu mai cred in frumusetea gratuita a niciunui gest, insa am vaga impresie ca nu ma insel foarte mult.

    uite, si eu sunt ecologist in felul meu: nu consum curent aiurea, merg cu bicicleta de primavara pana toamna (circa 1.700 km pe an) si folosesc cat mai putin posibil masina, opresc apa la dus cat timp ma sapunesc, cumpar ambalaje de hartie la magazine (cu toate ca sunt mai scumpe), am in casa doar becuri economice, am plantat destui copaci si alte verzituri la mine in curte si la casa de la tara, fetita mea duce maculatura la scoala in vederea reciclarii, etc. insa marturisesc faptul ca primele elemente din enumerare le fac pentru a nu plati niste bani degeaba si pentru propria-mi sanatate, iar chestia cu maculatura ii este folositoare fiica-mii la scoala, pentru ca aduna extra merits. pe cale de conecinta amprenta mea de carbon este mai mica, poate, decat a dlui. cernea, care a consumat o groaza de resurse poluante in campania electorala absolut degeaba. pentru ca rezultatul era previzibil.

    dar, nu-i asa, este nobil ca la o anumita varsta sa te lupti pentru cauze cvasi pierdute. dai bine in peisaj, te vede lumea, iar ma tarziu esecul cauzei iti confera o aura de martir neinteles, doborat de sistem, de om bun care s-a nascut fie prea devreme, fie prea tarziu.

    iar in timp ce noi ne jucam de-a stinsul luminilor doar asa, for the fun of it, dar si pentru a ne vedea crescand blogurile in google pagerank, sunt copii in orfelinate care nu au de mancare sau medicamente, sunt bolnavi in stare terminala de care medicii isi bat joc, sunt adolescenti care si-o trag in vena in spatele blocurilor, iar lista o poti completa chiar tu. dar pentru acestia nu se zbate prea multa lume pentru ca nu este cool. nu este trendy. astia de mai sus nu au bloguri, deci sunt useless dpdv al posibilitatii de a ne peria imaginea.

    eu il apreciez pe dragos pentru ca este o minte luminata si un tip care pare super ok din toate punctele de vedere (incepand cu felul in care arata – nevsta-mea este topita dupa el..). nu pentru ca este ecologist, nici pentru ca participa la dansez pentru tine. si cand iti place de cineva, apai il sustii in tot ceea ce intreprinde. dupa puterile tale, desigur.

    te rog eu frumos sa-l ierti pe dragos pentru ca tocmai in aceasta seara sfanta miscarii ecologiste worlwide el consuma energie in loc sa o economiseasca. ma angajez eu sa inchid lumina seara cate 60 de minute in toata casa, timp de sase luni, si sa nu ud gradina decat de trei ori pe saptamana (in loc de sapte), ca sa nu intre in functiune pompele submersibile. e ok asa? ti-a mai venit inima la loc?

    cu drag, ecologistulfaravoialuidemndedispterulcelorcareinteleggesturilenobile

  8. dragos, danseaza linistit!

    stingem eu si toata familia mea (un total de 8 case) luminile timp de doua ore. rog un vecin sa inregistreze emisiunea si ma uit maine. 😉

    bafta!

  9. @miraluna

    e drept, conform definitiei de dictionar, cabotin e altceva. retin din intreaga definitie partea cu om care foloseste mijloace pentru a se face remarcat, persoana cu o inclinatie evidenta spre performanta actoriceasca, restul intra mai curand sub umbrela lui extrovertit/exhibitionist. principiul de baza e acelasi, cred. nu pot sa-l explic, ma tem. tot ce pot sa zic e ca inteleg de ce face asta.

  10. Domnule, felicitari din toata inima! Recunosc jenata ca te credeam un fake, dar acum mi-am dat seama ca ce-ai facut e the real thing. Scuze, bafta in continuare si sanatate!

  11. felicitari Dragos.,am stat cu inima cat un purece pana s-a zis rezultatul.,mi-am dorit foarte tare sa ramai in concurs si…ai ramas:)bravooooooooo

  12. irinasavulescu

    este prima data cand intervin pe un blog. starea care s-a creat aici ma face sa reactionez, cu toate ca sunt o persoana 100% anti-conflict si careia nu-i place sa se bage-n seama doar de dragul de a se da cu parerea. nu ma intereseaza sa dezbat probleme de lingvistica, nici de moralitate, vreau doar sa remarc faptul ca intotdeauna trebuie sa apara ‘comentatori’ atunci cand cineva deosebit se face remarcat. si nu inteleg de ce se simt datori sa faca celorlalti procese de constiinta (doar pentru ca fac ceva) si nu pot sa-si vada de individualismul lor in tacere. chiar nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca persoane precum d-nul “ratoiu” care, din cate povesteste, se pare ca intruchipeaza exact patternul individului (romanului) care nu concepe probabil decat sa-si vada strict de felia si interesele lui (sa planteze si sa-si faca curat numai in perimetrul curtii lui si peste gard sa nu-l intereseze daca este cea mai mare mizerie si colcaie sobolanii…sau daca zace un om amarat care are nevoie de ajutor, sa-si incurajeze copilul sa duca maculatura la scoala pt. extra merits, stergandu-i-se astfel orice merit de a face ceva pentru lumea in care traieste si orice sansa de a invata ca interesul personal nu este tot ce conteaza in lumea si viata asta)…oameni ca acest domn se considera indeptatiti sa faca procese de constiinta altora de pe urma actiunilor carora profita inclusiv ei-insisi si care sunt un model de cum ar trebui sa se traiasca in colectivitate. sigur ca, intr-o tara de 90% carcotasi si individualisti, oamenii de genul d-lui “ratoi” vor fi intotdeauna considerati in banca lor pentru ca nu fac toata viata decat sa se ingijeasca strict de pamantul de sub propriile picioare si sa nu priveasca niciodata la doi metri distanta de ei, chiar daca pe pragul usii lor se poate sfarsi un om, iar cei care vor avea empatia, curajul, ambitia personala…orice…sa faca cel mai mic lucru dincolo de perimetrul personal, vor fi intotdeauna criticati si ridiculizati doar pentru ca fac. cata frustrare poate sa zaca intr-un singur om ca sa faca lucrurile astea si sa nu poata sa-si vada de treaba lui? toata cinstea celor care-si ocupa macar o ora pe zi intr-un scop care depaseste interesele personale…sau chiar daca le implica, de pe urma actiunilor carora ramane ceva util in urma. jos palaria in fata celor care se dedica unui singur lucru in fapt si nu tuturor in teorie. si care au o pasiune si o urmeaza pana la capat. si care traiesc. sunt sigura ca daca maica Tereza ar fi fost romanca, ar fi fost criticata ca nu se ocupa de salvarea naturii sau orice altceva ce nu se incadra in activitatea si stilul de viata pe care si l-a ales. un om nu poate sa se dedice cu adevarat decat unui singur scop (at a time) si orice isi alege sa faca cu bune intentii este admirabil si demn de recunostinta, iar planeta ar fi un loc mai bun daca s-ar bucura de mai multe asftel de persoane. dar recunostinta este povara grea si oamenii care fac ceva trebuie criticati ca nu fac altceva. as vrea sa-l intreb pe d-nul “ratoi” daca a donat vreodata sange pentru un copil bolnav de leucemie sau si-a rupt jumatate din painea integrala invelita in punga de hartie unui amarat de pe strada, macar in ideea de a-i da copilului lui o lectie de suflet si de a-si da lui-insusi dreptul sa acuze aceste probleme din jurul lui. da, domnule, e adevarat ca nu te cunosc, dar din cate-ti place sa bravezi despre propria-ti persoana pe blogurile altora, ai intr-adevar dreptate ca esti demn de dispretul celor care inteleg gesturile nobile. Na c-am reusit iar sa ma enervez din cauza unuia ca dumneata…
    Felicitari Dragos si mergi in continuare pe drumul tau!

  13. Bravo,felicitari amandurora!Ma bucur mult ca ati trecut de duel(cu 50,31%)!..Succes pe mai departe!Numai note de 10!Multa energie si putere…locul 1!Bafta!Va pup!

Leave a Reply